1
دانشیار دانشکده فقه و فلسفه، پردیس قم دانشگاه تهران
2
کارشناس ارشد فلسفه دین، پردیس قم دانشگاه تهران
چکیده
مسئله رابطه عقل و ایمان همواره به عنوان جدالی جدی و اساسی در تاریخ اندیشه رخ نموده است. این نزاع از عصر روشنگری به بعد با جدیت و محوریت بیشتری روبهرو شد و تا عصر حاضر، اهمیت خود را حفظ کرده است. از جمله پاسخهایی که به حل این نزاع داده شده است، پاسخ قرینهگرایان است. به اعتقاد گروهی از ایشان، باورهای دینی که خاستگاهشان ایمان است، نامعقولاند و در نتیجه، ایمانورزی امری خطاست.
در میان نظریهپردازان معاصر اقبال زیادی به رویکرد قرینهگرایانه کلیفورد شده است. مقاله وی با عنوان «اخلاق باور» تاکنون و با گذشت زمان بسیاری از انتشار آن، همچنان دارای نفوذ در محافل فلسفی بوده و تا امروز دیدگاههای موافق و مخالف بسیاری را در این زمینه برانگیخته است. بنابراین، همراه با تشریح قرینهگرایی به تقریر کلیفوردی از این رویکرد خواهیم پرداخت. در این نوشتار میکوشیم تا پس از بررسی ماهیت باورهای دینی، ...
کبیر, یحیی و مولایی, میثم . (1390). نگاهی دوباره به قرینهگرایی (بررسی رابطه عقل و ایمان از دیدگاه کلیفورد همراه با تحلیل و بررسی قرینهگرایی). مجله علمی " فلسفه دین ", 8(11), 69-92.
MLA
کبیر, یحیی , و مولایی, میثم . "نگاهی دوباره به قرینهگرایی (بررسی رابطه عقل و ایمان از دیدگاه کلیفورد همراه با تحلیل و بررسی قرینهگرایی)", مجله علمی " فلسفه دین ", 8, 11, 1390, 69-92.
HARVARD
کبیر, یحیی, مولایی, میثم. (1390). 'نگاهی دوباره به قرینهگرایی (بررسی رابطه عقل و ایمان از دیدگاه کلیفورد همراه با تحلیل و بررسی قرینهگرایی)', مجله علمی " فلسفه دین ", 8(11), pp. 69-92.
CHICAGO
یحیی کبیر و میثم مولایی, "نگاهی دوباره به قرینهگرایی (بررسی رابطه عقل و ایمان از دیدگاه کلیفورد همراه با تحلیل و بررسی قرینهگرایی)," مجله علمی " فلسفه دین ", 8 11 (1390): 69-92,
VANCOUVER
کبیر, یحیی, مولایی, میثم. نگاهی دوباره به قرینهگرایی (بررسی رابطه عقل و ایمان از دیدگاه کلیفورد همراه با تحلیل و بررسی قرینهگرایی). مجله علمی " فلسفه دین ", 1390; 8(11): 69-92.