داوکینز پیشتاز الحادگرایی نوین با اعتقاد به ناسازگاری نظریه تکامل و خداباوری و در ضدیت با آفرینشگرایی معتقد است که پیدایش، تحول و تنوع حیات را بر اساس اصول نظریه تکامل میتوان تبیین کرد پس نیازی به فرض یک خدای برتر، قدرتمند و پیچیده برای تبیین تغییرات نیست. وی با رد براهین سنتی وجود خدا و ارائه استدلالهایی در نامحتملی وجود خدا نیاز به موجود ماوراء طبیعی با عنوان خداوند را انکار کرده است. در این مقاله اشکالات ادعاهای او بیان میگردد. از جمله اشکالات وی در تحلیل خداباوری میتوان به سستی دلایل، برداشت ناقص و نامتجانس از خداوند، نادرستی پیشفرض غیرعقلی بودنِ باور به خدا و مغالطههای مکرر در تحلیل خداباوری اشاره کرد. داوکینز که از نظریه تکامل، رد وجود خدا و غایتمندی عالم را به دست آورده منطقاً راهی خطا رفته است.
Mc Grath Alister. (2003). Has Science Killed God? Reply to Faraday Institute Press.
Mousavi, S., Samoui, N. (2012). Atheism in the mask of evolutionism (examination and criticism of Richard Dawkins' atheist opinions). Qabasat, 18(69), 158-135. (in Persian).
Shakrin, H., (2019). A critical Study of Dawkins' objections against theism. New Religious Thought, 16(62), 7-20 (in Persian).
Sheikh Shuai, A., Mortazvinia, A. (2017). A Critique of Dawkins' Arguments in Negation of the God’ existence. Theological Knowledge, 9(20), 7-19. (in Persian).